BloggErbjudandeHållbar inredningMiljödesign

Företag

HÅLLBAR INREDNING OCH MILJÖ FÖR FÖRETAG / ARBETSPLATSEN

Som inredningskonsult för företag är mitt fokus på att skapa en friskare och mer hållbar inredning och miljö för företag och på arbetsplatsen. En medveten livsstil medför en bättre hälsa och miljö där du och dina medarbetare vistas i. Genom medvetna val och eftertänksamhet kommer man långt. 
Många företag jobbar miljömedvetet, men hur kommuniceras deras miljömedvetenhet i själva arbetsmiljön där deras viktigare tillgångar (medarbetare finns)? Några reflektioner, känner du igen dig på arbetsplatsen?

Det känns inte inbjudande att gå in i rummet

Jag får inte någon ro vid min arbetsplats, utan sitter hellre någon annanstans

Vi sitter aldrig där även om vi har en fin soffgrupp

Genom att skapa en en bra balans i rummet/arbetsplatsen med hjälp av olika former, olika typer av material, textilier och växter kan man skapa en miljö där man trivs. Det krävs jobb både av dig, din arbetsgivare och av mig. Tillsammans hittar vi en strategi och en nivå som känns lämplig. Kontakta mig gärna, så tar vi det därifrån. Du kan läsa lite mer under Erbjudande.

Jag hjälper till att skapa bättre arbetsmiljöer. Arbetsplatsen är en spegling av företaget (precis som ditt hem är en spegling av dig själv). Är det rörigt på kontoret, kan företaget/arbetsplatsen uppfattas som oorganiserad. Om det är ordning, uppfattas företaget som mer tydligt, med struktur och rutiner. Oavsett, är miljön viktig för besökare – men främst för företagets viktigaste resurser: medarbetarna.

Det är viktigt att miljön känns inspirerande för medarbetarna. Om det är en trivsam, harmonisk och balanserad miljö innebär det att medarbetare kommer prestera bättre, trivas bättre och därmed vara (ännu) bättre ambassadörer för företagets verksamhet – alltså en win-win-win situation.

VID KONSULTATION AV ARBETSPLATS KAN FOKUS T.EX. VARA:
A. Första intrycket – Vad är det besökaren möts av? Känns miljön välkomnande?
B. Känns miljön inspirerande för medarbetarna eller är det något som saknas?
C. Hur är fikarummet/matplatsen? Går det att koppla av och ladda om batterierna?
m.m.

Jag kommer att erbjuda en åtgärdslista med dokumentation med syfte och mål för er att genomföra. Beroende på omfattning, kan även jag vara på plats för genomförande.

Ca två–fyra veckor efter jag lämnat förslag, gör jag en uppföljning.

Vill du veta mer? Kontakta mig gärna här.

Camilla

 

+++

Jag samarbetar gärna med företag som jobbar miljömedvetet eller har önskan om att jobba mer miljömedvetet.

Med företag som jobbar miljömedvetet

Med erfarenhet att jobba med företag för att skapa långsiktig kommunikation för att synas och uppfattas (bygga varumärke) gäller det att skapa en autentisk upplevelse och en bra och frisk arbetsmiljö inom företaget.

Hur kan man skapa en autentisk upplevelse (experience)?

Oavsett om man skapar en logotyp, grafisk profil, hemsida, print m.m. är syftet att skapa igenkänning och förmedla en känsla. Likaså hur man agerar på olika plattformar, i olika kanaler m.m. Kortfattat: man vill förmedla en autentisk upplevelse som känns igen i både form, bemötande och miljö. En god experience design. Med mig tar vi detta vidare.

 

Genom att utgå från företagets värderingar (exempel) t.ex.:

Vi jobbar hållbart och vi är miljömedvetna

Vid inköp av nya möbler, undvik att köpa in nyproducerat. Det finns ofta redan fina kontorsmöbler man kan hitta på t.ex. Blocket eller andra sajter. Vill vi skapa en trevlig reception? Vilken känsla vill ni att besökaren ska få? Till exempel genom att ha friska och färska blommor, tända ljus och kanske en karaff med vatten?

Vi värnar om våra medarbetare

Genom att skapa omsorgsfulla miljöer där medarbetarna trivs och där de kan hitta både lugn, trygghet och energi, t.ex. genom placering, möblering, luftrenande växter.

Vi satsar på våra medarbetare

Är det endast genom program, kurser, utbildningar och friskvårdsbidrag? Genom att skapa friska miljöer och där medarbetarna trivs skapas bättre förutsättningar till varje enskilds individs välmående. Ibland räcker det med små medel som inte kostar mycket, såsom färska blommor som gör att en person känner sig sedd.

Goda, medvetna val resulterar bland annat i:

+ Bättre hälsa – människan mår bättre

+ Bättre klimat – miljövänliga alternativ förbättrar luft och klimatpåverkan

+ Bättre ekonomi – Medvetna val skapar bättre ekonomi på sikt

+ Omsorgsfulla miljöer – Det lilla extra som gör att människan trivs

 

Hållbar tjänster

1. Konsultation av arbetsmiljö (analys, skisser/idéer, moodboard, mål & syfte).
På plats (+ restid).

2. Rådgivning på plats av rum eller miljö (som avser ett rum eller en begränsad yta).
På plats ca 2 h (+ restid).

3. Rådgivning online (god uppkoppling, mobilkamera, foton).
Online (+ förberedande tid).

4. Rensa & organisera (rensa i röran och organisera).
På plats. Minimum > 4h. (+restid).

Här kan du läsa mer om de olika tjänsterna.

Här finns svar på några frågor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.