Blogg

Hållbar hälsa

HÅLLBAR HÄLSA. Vad är hållbar hälsa? Enligt mig är det att göra medvetna val vad det gäller att leva och äta. Äta ekologiskt och äta det som kroppen mår bra av. Har du också undrat över varför man blir sjuk, varför man känner sig såå mätt efter att ha ätit pasta och pizza? Man hamnar i matkoma. Kan jag påverka min hälsa genom att äta bättre – både kortsiktigt och långsiktigt? Svar ja. Forskare är nu eniga att kosten påverkar oss mer än vad vi tror.

Jag hittade bloggen Food Pharmacy.se för ett par år sedan och det är något jag varmt rekommenderar. Den är skriven på ett lättsamt sätt och utifrån ett hälsoperspektiv. Jag har själv ändrat min kost efter detta och mycket som beskrivs känns så självklart.

Så här beskriver Lina Nertby Aurell och Lina Clase sig själva och sin blogg (citat är hämtat från deras blogg):

”Det här är en blogg om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat. Ordineras till alla som vill äta sig till ett friskare liv. Går inte att överdosera.”

Living by Formstark. Hållbar hälsa. Food Pharmacys böcker.
Living by Formstark. Food Pharmacys böcker.

De har även hunnit sammanfatta en del av bloggen i deras första bok Food Pharmacy (som nu har översatts till flera språk) och nyligen gav de ut en receptbok. Food Pharmacy Kokboken, Dessa finns som ljudböcker också. Perfekt om man inte har tid att läsa. Själv var jag tvungen att köpa dessa, eftersom de innehåller fina recept samt att jag är grafisk formgivare och älskar böckernas layout.

Alla har ett val. Vem vill inte hålla sig frisk längre? Börja nu. Börja läs!

/ Camilla